X

SOMMERBLOMSTER

Enten du skaper en liten oase i hagen, eller farger uteplassen på terrassen med sommerblomster i krukker, vil de ettårige plantene glede deg gjennom hele sommeren. Her får du gode tips til hvordan du lykkes med sommerblomstene.

Juni er høysesong for å pynte uteplassen vår med de vakreste sommerblomstene. Har det ikke vært mulig for deg å plante om ennå, er dette tiden for å flytte blomstene til potter, ampler og rett ut i hagen.

Plassering

Tenk over plassen du skal anlegge sommerblomstene og velg deretter type blomst. Det er viktig at det du planter passer til solforholdene. Er det for eksempel en solfylt balkong eller terrasse, er det viktig med blomster som tåler mye sol.

Jord

Valget av rett jord har stor betydning for et godt resultat. Krukkejord er Hagelands beste jord og anbefales til sommerblomster. Den består av torv og ulike komposter, samt langtidsgjødsel som gir plantene all næringen de trenger gjennom sesongen.

Gjødsel

Sommerblomster er kraftigvoksende planter med en stor vekst på kort tid, og krever derfor mye næring. De fleste jordtyper har nok næring for potteplanter i et par uker. Deretter er det viktig å gjødsle jevnlig, gjerne hver 14. dag. Eventuelt kan du bruke langtidsgjødsel, enten i jordblandingen eller legge på toppen av pottene.

Knipe visne blomster

Så snart sommerblomster har laget nok frø slutter de å lage blomster. Derfor er det viktig å huske å knipe av alle visne blomster så planten ikke slutter å produsere nye. På denne måten holder du blomstene dine levende hele sesongen.